Koster Sportclub

 

CLUBREGELEMENT

________________________________________________________

ALGEMEEN

Om bezoeken aan onze club zo plezierig, hygiënisch en veilig mogelijk te maken hebben we een clubreglement. Iedere bezoeker is verplicht om zich aan dit reglement te houden. We willen iedereen alvast hartelijk bedanken voor de medewerking.

TOEGANGSCONTROLE

Leden van Koster Sportclub dienen bij ieder bezoek in te checken bij de receptiebalie door de clubpas door de kaartlezer te halen. Wanneer je geen clubpas (bij je) hebt mag je pas na toestemming van een receptiemedewerker de ruimte na de balie betreden. Mocht je de clubpas kwijt zijn dan wordt je geacht een vervangende pas aan te schaffen á € 7,50. Het geld ontvang je niet retour wanneer je de originele pas terugvindt, dit in verband met de door ons gemaakte kosten.

DEELNAME AAN TRAININGEN EN GROEPSLESSEN

Bij deelname aan trainingen en groepslessen dien je je te allen tijde aan het programma en de instructies te houden zoals gecommuniceerd door de begeleidende trainers/instructeurs. Het staat de trainers/instructeurs vrij om deelnemers te weigeren of verwijderen. Recht op deelname komt te vervallen wanneer je niet tenminste 5 minuten voor aanvang van de training/groepsles aanwezig bent. Het is niet meer toegestaan de trainingsruimte te betreden wanneer de les al van start is gegaan, aangezien dat storend is en het mogelijk gevaar oplevert. Om dezelfde redenen is het ook niet toegestaan om de trainingsruimtes eerder dan voor het einde van de training/groepsles te verlaten, tenzij de trainers/instructeurs van tevoren op de hoogte zijn gebracht en toestemming hebben gegeven.

Het is verplicht om je persoonlijke eigendommen in een locker op te bergen en deze op slot te doen. Anders dan een handdoek en een afgesloten drinkfles mogen er geen andere spullen worden meegenomen naar de trainingsruimten. Na de training dient de locker leeg achtergelaten te worden. Afgesloten lockers worden aan het einde van de dag opengemaakt en leeg gehaald. Indien jouw spullen door ons uit de locker zijn verwijderd, dien je je bij de receptie te melden. In een locker achtergelaten eigendommen worden 1 week bewaard. Kostersportclub is niet aansprakelijk voor verlies en/of schade van persoonlijke eigendommen.

 

 

 

SPORTKLEDING EN SCHOEISEL

Het dragen van schone, fris ruikende sportkleding is verplicht, net als het dragen van schone en dichte sportschoenen. De sportschoenen dienen voorzien te zijn van een niet-afgevende rubberen zool. Het dragen van geschikte sportschoenen is altijd verplicht met uitzondering van trainingen die op blote voeten worden uitgevoerd, zoals yogalessen. Schoenen die buiten zijn gedragen of schoenen die niet zijn ontworpen om op te sporten (bijvoorbeeld slippers en sandalen) zijn niet toegestaan.

Iedere bezoeker dient gepaste sportkleding te dragen gedurende trainingen en/of groepslessen. Topjes en hemdjes zonder mouwen zijn toegestaan, zolang deze de borst, buik, rug en zijkant van het lichaam verder volledig bedekken. Korte broeken mogen natuurlijk, maar moeten wel volledig de billen en een deel van de bovenbenen bedekken.

HYGIËNE

Het gebruik van een handdoek is verplicht bij het trainen op toestellen en de vloer om zweetafdrukken te voorkomen. Verspreid door de club hangen papierdispensers en spuiten gevuld met desinfectiespray. Na gebruik dienen de toestellen hiermee te worden gereinigd voor de volgende gebruiker. Scheren, nagels knippen en alle andere vormen van lichaamsverzorging anders dan omkleden, douchen en afdrogen, zijn niet toegestaan in de kleedruimten en sauna.

SAUNA

  • Kleedruimte netjes achterlaten
  • Mobiele telefoons en/of camera’s zijn niet toegestaan
  • Douchen voorafgaand aan het gebruik van de faciliteiten is om hygiënische

redenen verplicht

  • Gebruik een handdoek om op te zitten
  • Geen badkleding
  • Knippen en scheren verboden
  • Eigen opgietmiddelen zijn niet toegestaan
  • Schoenen niet toegestaan, schone slippers wel

TRAININGSMATERIALEN EN TOESTELLEN

Na gebruik dien je de gebruikte toestellen, gewichten en materialen schoon achter te laten. Losse materialen en gewichten dienen te worden teruggelegd op de daarvoor aangewezen plek. Het is niet toegestaan om toestellen en/of materialen onnodig lang bezet te houden. Het is ook niet toegestaan om meerdere toestellen en/of materialen tegelijkertijd te gebruiken wanneer andere bezoekers daar hinder van ondervinden.

DRANK, ETENSWAREN EN ROKEN

Roken, alcohol en het gebruik van drugs en doping zijn niet toegestaan. Afgezien van de centrale hal en in de lounge (bij de receptie) is het nuttigen van eten en drinken niet toegestaan, uitgezonderd water en/of sportdrankjes in afgesloten bidons of drinkflesjes.

MOBIELE TELEFOON

Telefoneren is alleen toegestaan in de centrale hal bij de receptie of in de hal tegenover de kleedkamers, zolang medewerkers en/of andere bezoekers daar geen hinder van ondervinden. Het nemen van foto’s en/of het maken van video’s is nergens in de club toegestaan.

KINDEREN EN HUISDIEREN

De minimumleeftijd om zelfstandig de club te mogen bezoeken is 16 jaar. Een ouder dient dan wel de overeenkomst voor het lidmaatschap te ondertekenen. Onder de 16 jaar is bezoek alleen toegestaan onder begeleiding van een Personal Trainer en wanneer een ouder heeft getekend voor het lidmaatschap. Kinderen mogen niet zonder toezicht van een ouder worden gelaten. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Koster Sportclub hanteert een privacyreglement, u kunt dit nalezen op onze website https://kostersportclub.nl/privacy-policy/