5 tips van personal trainer Pauline om de coronakilootjes snel te verliezen.

De snoepvoorraad was de afgelopen maanden gevaarlijk dichtbij. Heeft dit bij jou geresulteerd in wat extra kilootjes? Pauline van Koster Sportclub heeft een paar goede tips om de vetjes weer kwijt te raken.

Voldoende nachtrust

“Slaap beïnvloedt de productie van diverse hormonen in je lichaam”, vertelt Pauline. “De twee hormonen die een grote rol spelen bij je hongergevoel zijn leptine en ghreline. Leptine wordt door je vetcellen geproduceerd en speelt een rol bij het onderdrukken van je hongergevoel. De productie van dit hormoon daalt na een slechte nacht.” Heel belangrijk dus om op tijd naar bed te gaan!

Let op wat je drinkt

“Je dagelijkse drankjes bevatten vaak meer calorieën dan je zou verwachten”, legt Pauline uit. “Een glas vruchtensap uit een pak bevat al snel net zoveel calorieën als een glas cola.” Dus denk je gezond bezig te zijn met vruchtensappen, helaas! “Het is toch echt beter om een glas water met citroen en een takje munt te drinken. Zo heb je wel wat smaak aan je water, maar niet de calorieën”, tipt Pauline.

Eet gevarieerd

Pauline legt uit “Eet eens wat anders dan je normaal gesproken doet. Ontbijt bijvoorbeeld met een lekkere, verse vruchten smoothie. Of vervang je dagelijkse boterhammetje tijdens de lunch voor kwark met verse vruchten. Misschien een lekkere salade in de middag of avond. Hier zitten weinig koolhydraten in, maar wel boordevol gezonde vitamines. Kies voor zoveel mogelijk verse groenten en fruit en probeer te variëren. Hierdoor stimuleer je je stofwisseling.”

Vervang je tussendoortjes

“Vette snacks en lekkere zoete chocoladerepen horen niet thuis in een gezond voedingspatroon”, zegt Pauline. Vervang je ongezonde tussendoortjes zoveel mogelijk door gezonde varianten. “Probeer bijvoorbeeld vers fruit en rauwe groente te eten. In de zomer kan je bijna alle soorten fruit wel krijgen, dus pak wat vaker een kiwi of maak een bakje aardbeien klaar. Rauwe groenten worden een stuk minder saai als je ze in een lekkere hummus dipt”, adviseert Pauline.

Ga naar de sportschool

Last but not least, ga minimaal drie keer per week naar de sportschool. “Zo bouw je spieren op en die verbranden weer meer vet. Je gaat je er echt lekkerder door voelen!” vertelt Pauline enthousiast. Sportclub Koster maakt dat sporten extra makkelijk, want een abonnement voor drie maanden kost nu maar €55,- en je kan je hier aanmelden. Schrijf in het bericht dat je graag gebruik wilt maken van de aanbieding van indebuurt, zodat deze aanbieding niet aan jouw neus voorbij gaat. En dat is nog niet alles, want ze maken ook nog een op maat gemaakt trainingsschema voor je. Zo komen al je spiergroepen aan bod. Dus waar wacht je nog op? Tijd om die corona kilootjes aan te pakken!